УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ
КОМІТЕТ МІЖНАРОДНОЇ
РАДИ МУЗЕЇВ
UKRAINIAN NATIONAL COMMITTEE
OF THE INTERNATIONAL COUNCIL
OF MUSEUMS

icom commmunity


Новий Стратегічний план ІСОМ 2016-2022

Після декількох років в плідної співпраці було розроблено новий Стратегічний план ІСОМ 2016-2022, який був прийнятий Генеральною Асамблеєю ІСОМ. Новий План базується на трьох основних принципах: Незалежність, Чесність і Професіоналізм. Новий Стратегічний план повторює місію і бачення ІСОМ та містить план який допоможе зміцнити солідарність між колегами по всьому світу, сприяти посиленню демократії,  захистити спільну спадщину від безглуздого і злочинного руйнування, поліпшити власні структури і операції , а також представляти інтереси музеїв у всьому світі.

Незалежність

ІСОМ виступає за збереження  культурної спадщини людства шляхом об’єднання музейної  спільноти  та в музейній роботі використовуючи знання, сміливість і переконання.  Члени спільноти, співробітники працюють виключно в інтересах збереження цієї спадщини, культурної і природної, матеріальної і нематеріальної. ІСОМ є незалежною організацією що є дуже важливим захисним атрибутом для членів і співробітників, які працюють в непрозорому середовищі, особливо для тих, хто допомагає з роботою ІСОМ по документуванню незаконної торгівлі природними і культурними цінностями. Незалежність ІСОМ є важливою в процесі посередництва в разі питання щодо спірної спадщини, і це само по собі є важливим і з позиції етики.

Цілісність

ІСОМ здійснює свою діяльність відповідно до Кодексу етики - найвпливовішого вкладу до музейної справи. Він вимагає, щоб музеї та музейні фахівці  прийняли його до своєї практики, якщо вони є або хочуть стати членами ІСОМ.

Професіоналізм

Завдяки роботі своїх національних і міжнародних комітетів, Кодексу етики, за допомогою професійного розвитку, публікацій, щорічних конференцій, а також через альянси з аналогічними організаціями, ІСОМ підтримує професіоналізм у музейній справі у всіх його аспектах.

Цілі нового Стратегічного плану ІСОМ призначені для задоволення потреб членів, щоб підвищити ефективність роботи і цінність музеїв у суспільстві, щоб посилити роль ІСОМ в якості міжнародного ключового гравця в музейному світі, щоб підняти значимість ІСОМ і виявити потреби ІСОМ з точки зору персоналу і ресурсів.

 




    pdfICOM_STRATEGIC_PLAN.pdf


    Copyright © 2015 - 2016 ICOM Ukraine